Handleiding voor online claims

Claimreizen.com is een online informatieve gids die reizigers informeert over methoden die moeten worden gecompenseerd door luchtvaartmaatschappijen en luchtvaartmaatschappijen wanneer deze tijdens hun reizen hinder veroorzaken.

De verschillende gevallen waarin reizigers compensatie kunnen claimen:

Vertraging of annulering
Dit zijn de grootste schade geleden door reizigers in vijf continenten; En vooral, in de Europese Unie.

Overboeking en instapweigering geweigerd
Het wordt steeds populairder voor vervoerders om hun passagiers te overboeken door te weigeren aan boord te gaan vanwege overboeking van vliegtickets waardoor onbeschikbaarheid van zitplaatsen wordt veroorzaakt. Volgens statistieken en interne verkoopregels kunnen reizigers niet alleen een volledige terugbetaling eisen, maar ook een vergoeding voor het ongemak.

Gemiste overeenkomst/
Deze zaak houdt rechtstreeks verband met de andere schade, omdat zelfs als een vertraging van twee uur niet voor compensatie in aanmerking komt, ... Een correspondentie die wordt gemist vanwege een vertraging van 2 uur, is zeker als de reiziger de documenten van zijn reserveringen (elektronische tickets, ...).

Geen hulp:
Deze categorie omvat alles wat extreem is tijdens een georganiseerde reis, zoals de overvloed van de groep reizigers door hun gids, fouten gemaakt door het reisbureau bij het boeken (hotels, vertrek / aankomstdata, ...).

Verloren / beschadigde bagage:

Of het nu per vliegtuig, trein, boot of ander vervoermiddel is, veel passagiers ondervinden hinder bij aankomst op hun bestemming en ontdekken dat hun bagage verloren of beschadigd is.

Het is hun recht om compensatie te eisen van hun vervoerders.