Claimen compensatie van uw vliegmaatschappij

Passagiers worden als slachtoffers van luchtschade beschouwd wanneer hun vlucht wordt vertraagd of wanneer hun verbinding wordt geannuleerd zonder voorafgaande kennisgeving, of wanneer ze worden geweigerd bij de instapgate wegens oververkoop.
vliegtickets. Dit fenomeen wordt ook wel overboeking genoemd.

U hebt hetzelfde lot ondergaan als de duizenden reizigers die elk jaar worden benadeeld? Vanaf nu kan niets je reis aan boord verpesten. Op elk ongemak dat u op de luchthaven ondervindt, veroorzaakt door uw provider, wordt inkomsten gegenereerd. Naast de noodzaak om een andere reisoplossing aan te bieden door u op een andere vlucht te plaatsen, moet uw luchtvaartmaatschappij u een uitkering aanbieden waarvan het bedrag wordt berekend op basis van de afstand van uw vlucht.

Heeft u recht op compensatie? Dit is niet mogelijk, tenzij aan de volgende voorwaarden is voldaan:

- Vertrek vanaf de luchthaven 180 minuten (3 uur) na de oorspronkelijke vertrektijd;

- Vlucht vertraagd (tenzij passagiers twee weken van tevoren op de hoogte werden gesteld);

- Overboekte vlucht;

- Liaison uitgevoerd door een luchtvaartmaatschappij van de Europese Unie of vanaf een EU-luchthaven;

- De schade wordt niet veroorzaakt door grote krachten (storm, staking op de luchthaven, ...).

Vul het klachtenformulier in

Wat zijn de factoren die bepalen of de diefstal voor vergoeding in aanmerking komt ?

Drie factoren kunnen bepalen of uw vlucht al dan niet geeft, toegang tot financiële compensatie:

- De zetel van de luchtvaartmaatschappij: luchtvaartmaatschappijen die actief zijn op Europese luchthavens vallen onder Wet 261/2004, ongeacht of de vlucht zou worden bediend vanuit of vanuit een Afrikaans, Aziatisch, Amerikaans of Europees land.

- De luchthaven van vertrek: alle vluchten die vanuit een Europese stad (EU) worden gepland, komen in aanmerking voor compensatie, ongeacht de naam van het bedrijf dat de vlucht aanbiedt.

- De aard van de schade: Vlucht vertraagd vanwege een storing die op het apparaat is opgetreden? In dit geval is de luchtvaartmaatschappij verantwoordelijk voor de verstoring van uw reis, daarom moet zij u een vergoeding betalen.

Aan de andere kant, als het ongemak waarmee u werd geconfronteerd de oorzaak is van grote krachten waarvan het lastige weer voor de opstijging van de vliegtuigen, de politieke instabiliteit in de stad van vertrek of aankomst, de luchtvaartmaatschappij wordt bevrijd van compensatie.

- U koos ervoor om te worden verdedigd door een advocatenkantoor? Een commissie van 30% zal worden afgetrokken van het teruggevorderde bedrag. Er worden echter geen kosten in rekening gebracht als uw bestand niet wordt afgehandeld.