vordering vergoeding in geval van vertraagde vlucht

Uw vlucht is enkele uren vertraagd? In overeenstemming met Verordening (EG) nr. 261/2004 van de Commissie, waarin de regels voor de bescherming van vliegtuigpassagiers worden vastgelegd, moet de luchtvaartmaatschappij u en alle passagiers die u meeneemt aan boord van maaltijden + drankjes, naast twee gratis telefoongesprekken van dienst zijn. Deze assistentie wordt geboden vanaf een vertraging van twee uur, terwijl als het opstijgen van het vliegtuig pas na enkele uren vertraging (3H) plaatsvindt, u veel meer kunt bieden dan maaltijden en drankjes, je hebt de mogelijkheid om een ​​vergoeding van 250 euro of meer te krijgen, en het heeft niets te maken met de prijs van je ticket.

Je kunt tot 600 euro krijgen, hoewel je vliegticket 60 euro waard is. De waarde van de door een luchtvaartmaatschappij te bieden compensatie is niet gerelateerd aan het bedrag van het ticket, maar veeleer aan de afstand van de reis tussen de luchthaven van vertrek en de aankomstbestemming.

Krijg tot 600 €

Als vliegtuigpassagier, en krachtens de Air Consumer Rights Act, hebt u recht op compensatie. Claim uw rechten en ontvang respectievelijk 250 euro, 400 euro of 600 euro voor elke vlucht van -1500km, -3500km en + 3500km.

Vul het formulier onmiddellijk in en ontvang uw geld zonder dat u daarvoor moeite hoeft te doen.

Als je driehonderd minuten (vijf uur) op het vliegveld vastloopt, kun je in dit geval kiezen tussen:

- Geniet van een gratis overnachting (accommodatie in een hotel) terwijl u uw reis van en naar de luchthaven en uw accommodatie verzekert (service aangeboden door de luchtvaartmaatschappij).

- Annuleer de reservering van uw vlucht en vraag het bedrijf om het betaalde tarief voor uw ticket te restitueren.

In alle gevallen moet uw exploitant een vergoeding betalen aan alle vertraagde passagiers, die in het bezit zijn van een instapkaart. Dit is een aanvullende vergoeding voor het ongemak dat zij op de luchthaven hebben opgelopen als gevolg van de vertraging veroorzaakt door hun vlucht.

Vul het klachtenformulier in

Voorwaarden om in aanmerking te komen?

De vluchten die aanleiding geven tot de financiële compensatie zijn die vluchten die worden uitgevoerd door luchtvaartmaatschappijen waarvan het hoofdkantoor zich in een EU-stad bevindt of vluchten die zijn gepland vanuit de EU-luchthavens.

Uw bedrijf is vrijgesteld van het betalen van een schadevergoeding als het kan aantonen dat de vertraging die de verstoring van zijn verkeer naar uw luchthaven veroorzaakt, vooral te wijten is aan oncontroleerbare omstandigheden zoals stortbuien, vulkaanuitbarsting, staking van controllers op de luchthaven. luchthaven, ...