claimen vergoeding in geval van geannuleerde vlucht

Elke dag gaan miljoenen passagiers naar het vliegveld om aan boord te gaan en hun bestemming te bereiken. Er zijn passagiers die reizen voor werk, anderen die op vakantie gaan, of voor excursies en wandelingen, ...

Na het voltooien van het inchecken van de bagage en wachten tot de toegangspoorten openen, worden ze plotseling verrast door de boodschap op het billboard dat hun vlucht geannuleerd is.

In vergelijkbare situaties vragen passagiers vaak naar de redenen voor het annuleren van hun reis, bovendien aarzelt hun luchtvaartmaatschappij niet om zich op uitzonderlijke omstandigheden te beroepen om dit ongemak te rechtvaardigen (slecht weer, mechanische problemen bij een andere vlucht die start voorkomen) van hem, ...)

Compensatie wezenlijk

Voorstellen van een andere vlucht naar de passagiers? Dit is het minste dat een luchtvaartmaatschappij kan doen om het ongemak dat het haar klanten heeft veroorzaakt te herstellen. Ze verdienen veel meer om op een alternatieve vlucht opnieuw toegewezen te worden. Volgens de Europese verordening 261-2004 kunnen ze zelfs een geldbedrag claimen waarvan het bedrag tussen 250 en 600 euro ligt.

Logischerwijs moet de luchtvaartmaatschappij haar contract met de passagier respecteren door zijn vlucht te dienen op het tijdstip dat op zijn ticket staat en die zijn reisovereenkomst vertegenwoordigt.

De luchtdienstenwetgeving bepaalt ook dat in geval van een onvoorziene annulering van de vlucht, de luchtvaartmaatschappij verplicht is haar passagiers zo snel mogelijk op een andere route te plaatsen.

Totdat hun operator ze een andere rotatie biedt, kunnen passagiers maaltijden + drankjes gebruiken, uiteraard vanaf het moment dat de cumulatieve vertraging de drempel van twee uur overschrijdt.

Passagiers kunnen ook worden vergoed wanneer de start van de nieuwe route slechts drie uur duurt. Het is duidelijk dat, om van dit recht te kunnen profiteren, hun luchtvaartmaatschappij gevestigd moet zijn in een land dat lid is van de Europese Unie of dat hun vlucht gepland is vanuit een EU-stad.

Vul het klachtenformulier in

Wat moet de luchtvaartmaatschappij u bieden?

Een luchtvaartmaatschappij kan zichzelf niet vrijmaken van compensatie voor haar passagiers wanneer de verstoring van haar vluchtschema niet te wijten is aan buitengewone omstandigheden zoals de staking van luchthavenagenten of luchtverkeersleiders, ... of de weersomstandigheden zijn ongepast voor het opstijgen van vliegtuigen, ...

U, als een kwaaddoener, hebt de mogelijkheid om uw operator te vragen om u een vergoeding aan te bieden. Ongeacht of u ervoor kiest om nog een vlucht te nemen of uw ticket te annuleren voor een terugbetaling, het vragen van contante compensatie is uw recht!