Claimen vergoeding in geval van overboekte vlucht

"Sorry dat je plaats overboekt is, ga naar het loket en we zullen je aanwijzingen geven om te volgen", Deze slechte verrassing die op de dag van vertrek aan sommige reizigers is aangekondigd, kan hun reis in een nachtmerrie veranderen.

Overboeking, ook wel overboeking genoemd, is een praktijk van de luchtvaartmaatschappij om meer vliegtickets te verkopen dan stoelen die beschikbaar zijn in hun vliegtuig dat door de betrokken luchtvaartmaatschappijen wordt geëxploiteerd.

Deze schade is nu herstelbaar, geeft recht op schadevergoeding, evenals vertragingen en annuleringen.

In geval van overboeking kunnen passagiers vrijwillig hun vliegtuig verlaten in ruil voor een financiële compensatie, wetende dat hun luchtvaartmaatschappij hen garandeert dat ze plaatsnemen op de volgende vlucht naar hun bestemming.
Hoewel niemand zijn stoel wil verlaten en zijn plaats aan een andere reiziger wil verlaten, kan dit vooroordeel hem toegang geven tot compensatie voor een grote som geld.

Volgens de door het Europees Parlement vastgestelde schaal en bescherming van de rechten van luchtgebruikers, mogen zij een klacht indienen tegen hun exploitant door een schadevergoeding van 250 euro, 400 of 600 euro te eisen. Het bedrag wordt berekend op basis van de afstand van de route die het vliegtuig moet afleggen.

Verander uw overboeking in een bron van inkomsten!

Uw vlucht is overboekt? Je beklemtoont niet meer dat je vliegtuig zonder jou opstijgt. Uw operator moet u niet alleen een andere routeringsoplossing aanbieden voor uw eindbestemming, maar u ook een som geld aanbieden van een minimumbedrag dat door het Europees Parlement is vastgesteld op 250 euro.

Staat u voor overboeking? Aangezien de luchtvaartmaatschappij u heeft belet aan boord te gaan, moet zij dit ongemak herstellen door een vergoeding van minimaal 250 euro aan te bieden.

Om ervan te genieten, moet je gewoon je aanwezigheid op de vlucht bewijzen door in je bezit te blijven, de instapkaart.

In plaats van jezelf onder druk te zetten door een claimprocedure voor de rechtbank in te leiden, vul dan een online claimformulier in, zodat je gecompenseerd kunt worden zonder je bank te verlaten!

Vul het klachtenformulier in

Bent u overboekt?

U hebt recht op bepaalde diensten, waaronder ophaalservice vanaf de luchthaven (mogelijkheid om te herstellen, te vernieuwen, ...).
Bovendien hebt u recht op vergoeding. Het bedrag dat de exploitant u moet betalen, is het bedrag dat wordt aangeboden aan reizigers die vertragingen of annuleringen ondervinden.