Claim vergoeding in het geval van vlucht gemist

Reist u op een link van twee routes? De reiziger loopt nog steeds het risico zijn tweede vlucht te missen als gevolg van de late aankomst van de eerste.

Zijn correspondentie missen? Dit kan minder nadelige gevolgen hebben voor passagiers als zij reizen met een enkele vliegticket of een enkel reserveringsnummer, omdat in geval van verstoring van de eerste vlucht, de exploitant de leiding zal nemen over zijn klanten door ze op een andere link te plaatsen.

Door een vlucht te boeken die bestaat uit twee routes, bediend en aangeboden door twee verschillende luchtvaartmaatschappijen, kunnen passagiers bovendien hun correspondentie missen als de vertraging bij de aankomst van de eerste vlucht buitensporig is. In dit geval is de luchtvaartmaatschappij die op de tweede vlucht vliegt, ontheven van enige verantwoordelijkheid voor vertraagde passagiers door hen geen vergoeding of compensatie voor te stellen.

Hoeveel kunnen we winnen?

Moet er worden gecompenseerd in geval van gemiste correspondentie? Volgens de door het EU-parlement aangenomen verordening hebben we toegang tot de financiële compensatie die wordt geëvalueerd op basis van de reisroute van zijn vlucht.

250 €: voor elke reis van minder dan 1500 Km,
400 €: voor een verbinding van een route tussen 1500 en 3500 km,
600 €: voor langeafstandsvluchten (meer dan 3500 km).

In het begin moeten we altijd in gedachten houden dat dit iedereen kan overkomen. Het missen van zijn correspondentie kan een ernstiger impact hebben op de passagier wanneer deze reist voor een belangrijke afspraak (vergadering, sollicitatiegesprek, ...). In elk geval moeten we snel reageren als we ontdekken dat zijn vliegtuig zonder hem is vertrokken. De reiziger kan schadevergoeding eisen van de luchtvaartmaatschappij die verantwoordelijk is voor de verstoring van zijn reis.

Heeft u een financiële vergoeding? Het kan helpen om de schade te beperken, waardoor de negatieve impact die dit soort schade kan hebben op reizigers wordt verminderd.

Vul het klachtenformulier in

Compenseer voor de vertraging

Het Europees Parlement voorziet in compensatie als het bedrijf zijn passagiers niet op het afgesproken tijdstip vervoert. Vluchten met een vertraging van drie uur of meer komen in aanmerking voor compensatie, wetende dat deze laatste wordt berekend op basis van de reis die het vliegtuig heeft gemaakt.