Claim schadevergoeding voor uw letsel bij Aigle Azur

Aigle Azur heeft drie hubs in Frankrijk, van waaruit ze elk jaar honderden vluchten naar bestemmingen in Europa, Afrika en Amerika verzorgen.

Juridische experts staan tot uw dienst, neem online contact met hen op!

Uw reisplannen zijn volledig van streek gemaakt door een ongemak dat te wijten is aan de Franse operator? U denkt waarschijnlijk aan het contacteren van een advocaat om uw rechten te doen gelden. U zult echter zeker van gedachten veranderen wanneer u online startups ontdekt en de verschillende vooroordelen over lucht compenseert, inclusief vertragingen en overboekingen.

Deze advocatenkantoren zijn gespecialiseerd in het assisteren van luchtschade en kunnen uw zaak regelen zonder kosten in rekening te brengen. Hun aandelen worden in mindering gebracht wanneer ze erin slagen om de compensatie waarvoor u in aanmerking komt terug te vorderen (30% van de totale som inclusief belastingen).

Schade, compensatie, hoe wordt het beoordeeld?

Compensatie wordt feitelijk berekend volgens de reis die werd afgelegd tussen de luchthaven van vertrek en die van aankomst (volgens de volgende schaal):

< 1500 Km => 250 €
≤ 3500 Km => 400 €
> 3500 Km => 600 €

Vul het aanvraagformulier in het Engels in

Vertraging

Uw Aigle Azur-vlucht is met één uur vertraagd? Het geeft je de mogelijkheid om te eten op de luchthaven of te genieten van een kopje koffie voordat je vertrekt. Het opstijgen kan echter enkele minuten duren, als er na twee uur niets gebeurt, kunt u vragen om eten en drinken, omdat u kunt bellen of een kort bericht (sms) kunt sturen, allemaal ten koste van uw provider .

Op de luchthaven blijven hangen voor een langere duur (3 uur)? In dit geval moet de luchtvaartmaatschappij niet alleen uw catering, accommodatie, ... ondersteunen, maar u ook een geldbedrag aanbieden dat wordt bepaald aan de hand van de luchtafstand die wordt gemeten vanaf uw startpunt tot uw punt van aankomst.

Annuleren

Uw vlucht met de Franse luchtvaartmaatschappij is geannuleerd? Dat betekent dat je je agenda moet verdringen. Zelfs als je een vliegtuig neemt om bezienswaardigheden te bekijken, kan het annuleren van je route een beetje storend zijn, omdat je gedwongen wordt je reisplan volledig te wijzigen.

Een opgeschorte rotatie? Het kan de fout zijn van een technisch probleem of een algemene staking op de luchthaven, ... U hoeft zich geen zorgen te maken over deze problemen, maar over uw rechten als een luchtvaartgebruiker.

Passagier geannuleerd? Dit moet gerepareerd worden zoals aangegeven door de voorschriften die zijn opgenomen in de tekst die de rechten van vliegtuigreizigers bepaalt (EC 261/2004).

Overbooking

Een overboekte Aigle Azur-vlucht? Dit is genoeg om paniek te creëren op de luchthaven, een situatie die eigenlijk onaangenaam is voor reizigers, maar ook voor de luchtvaartmaatschappij die problemen heeft om de woede van zijn passagiers aan boord te beheren.

Passagiers die een overboeking ondergaan, zijn degenen die geen lege stoelen aan boord kunnen vinden, ook al zijn ze in het bezit van hun vliegtickets. Dit komt vooral door de schuld van de koerier die een aantal kaartjes heeft verkocht die groter zijn dan die van de stoelen van het vliegtuig.

Hoewel het wordt beschouwd als de huidige praktijk en wettelijk is toegestaan, wordt overboeking van vluchten ook vergoed.

Vlucht gemist

Een match kan worden gemist wanneer je met twee operators tegelijk reist, en dit is alleen mogelijk als de vlucht uit twee routes bestaat (inclusief een tussenstop).

Wanneer uw eerste vlucht wordt geannuleerd, is het onmogelijk om uw tweede vlucht naar uw bestemming te nemen. Uw correspondentie kan niet worden gestoord door een eenvoudige vertraging.

Net als alle andere schade die onder EU-wetgeving valt, zijn CM's ook vergoedbaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code