Claim schadevergoeding voor uw letsel bij Air France

Volgens de Europese voorschriften 261/2004 hebben passagiers die vertraagd en overboekt zijn door Air France recht op compensatie.

U kiest ervoor om alleen uw rechten te claimen? Het is niet noodzakelijk de juiste beslissing om uw belangen te doen gelden. Als u zich tot de luchtvaartmaatschappij wendt om een vergoeding te vragen, is dit niet de juiste oplossing om uw rechten als luchtverbruiker te beschermen, omdat u vaak te maken krijgt met controleproblemen en bureaucratische rompslomp. Dit alles zorgt ervoor dat u uw operator niet kunt overtuigen om u de vergoeding te betalen die u verdient.

Neem contact op met een advocatenkantoor

Bedrijven en startups die zijn opgericht door advocaten en communicatie-experts kunnen zorgen voor de samenstelling, de indiening en de opvolging van uw dossier bij het bedrijf Air France.

Transformeer al uw ongemakken door de Franse operator in een bron van geld! Schuif uw gegevens op het formulier en laat ervaren advocaten u verdedigen. U betaalt niets totdat uw zaak is opgelost. Anders houdt dat in dat de startup in aanmerking komt voor een vergoeding van 30% inclusief belasting over de ontvangen vergoeding.

Zijn schade herstellen? Hoe u uw vergoeding kunt berekenen

Alleen de afstand van de vlucht kan het bedrag van de compensatie bepalen dat kan worden geclaimd bij het reizen op een lijn die wordt verstoord door een buitensporige annulering of vertraging.

< 1500 Km => 250 €
≤ 3500 Km => 400 €
> 3500 Km => 600 €

Vul het aanvraagformulier in het Engels in

Vertraging

Op tijd op uw bestemming aankomen is een recht voor elke passagier die in het bezit is van zijn instapkaart.
Sinds 2004 zijn vertragingen op vluchten die door Air France worden uitgevoerd compensabel, het te claimen bedrag kan variëren van 250 tot 600 euro. Dit hangt vooral samen met het pad dat het vliegtuig aflegde, van start tot landing.

Wetende dat alle vluchten met een vertraging van drie uur toegang geven tot de compensatie, moet nog worden bevestigd dat deze verstoring niet heeft plaatsgevonden om redenen die niet door de luchtvaartmaatschappij kunnen worden beheerst of eenvoudigweg om omstandigheden die zijn buiten zijn controle met inbegrip van verslechterde weersomstandigheden.

Geannuleerde vlucht

Wanneer zijn vlucht wordt geannuleerd, heeft de passagier de keuze om te wachten tot zijn luchtvaartmaatschappij hem een nieuwe vlucht aanbiedt door hem op een andere vlucht te plaatsen of de terugbetaling van zijn ticket aan te vragen en aan boord te gaan van een link om terug te keren naar zijn luchthaven van vertrek (in in het geval dat de retourvlucht wordt geannuleerd).

Zodra de annulering van zijn vlucht is aangekondigd in de schermen op de luchthaven, moet de passagier controleren of hij in aanmerking komt voor compensatie door te bevestigen dat zijn vlucht niet is uitgesteld vanwege omstandigheden die zijn bedrijf niet heeft uitgesteld is niet verantwoordelijk (staking grondpersoneel, sneeuw of orkaan, enz.)

Overbooking

Hoewel het door de International Air Transport Association als een juridische praktijk wordt beschouwd, kan overboeking het reizen van sommige passagiers ernstig verstoren.

Reizen met een overboekte vlucht, uitgevoerd door Air France, geeft ongetwijfeld aanleiding tot compensatie.

Vlucht gemist

Mis je je correspondentie? Je moet gewoon een beetje laat opstijgen, zodat je je tweede vliegtuig niet kunt pakken. De situatie wordt steeds gecompliceerder wanneer men reist op een lijn met twee rotaties, bediend door twee verschillende luchtvaartmaatschappijen.

Bewaar al uw reisdocumenten, want u hebt ze nodig om uw aanwezigheid op de vlucht te rechtvaardigen en om compensatie te vragen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code