Claim schadevergoeding voor uw letsel bij Air Greenland

Air Greenland, de enige luchtvaartmaatschappij uit Groenland, het land dat deel uitmaakt van het Koninkrijk Denemarken. Het voert niet minder dan zeshonderd vluchten per jaar uit en verbindt zijn Kangerlussuaq-hub met zestig bestemmingen.

Advocaten zijn op afstand bereikbaar en kunnen herstelvergoedingen innen:

Hun tijd besteden aan het verdedigen van de rechten en belangen van passagiers die zich in een onaangename situatie op de luchthaven bevonden omdat hun luchtvaartmaatschappijen hun stoelen vertraagden, annuleerden of overdreven, ... Advocaten die worden erkend voor hun bekwaamheid in oplossing geschillen met betrekking tot luchtvervoer kunnen passagiers helpen bij het onderhandelen over compensatie die de geleden schade kan herstellen.

Een schaal om de waarde van de vergoeding die Air Greenland u verschuldigd is correct te bepalen:

Moet uw luchtvaartmaatschappij u een vergoeding betalen? Ontdek via deze schaal hoe moet je bieden?

< 1500 Km => 250 €
≤ 3500 Km => 400 €
> 3500 Km => 600 €

Vul het aanvraagformulier in het Engels in

Vertraging

Bent u geïrriteerd en walgt u van de vertraging van uw vlucht met Air Greenland? Deze beproeving kan snel worden omgezet in vreugde wanneer u ontdekt dat het ongemak veroorzaakt door uw operator te herstellen is.

Om in aanmerking te komen voor compensatie, moet de vertraging op uw vlucht groter zijn dan 3 uur. Aangezien u reist met een operator die niet Europees is, moet uw verbinding bovendien worden gepland vanaf een luchthaven in een stad in Europa, in een EU-land.

Geannuleerde vlucht

Of u nu op of buiten het Europese continent reist, uw recht op compensatie blijft behouden wanneer uw vlucht wordt geannuleerd.

Het nemen van een vlucht met een luchtvaartmaatschappij buiten Europa kan echter uw kansen op compensatie beïnvloeden. De geannuleerde passagier kan in dit geval alleen garanderen dat hij in aanmerking komt voor reparatie als hij bevestigt dat de start van zijn vlucht gepland is om te vertrekken vanaf een luchthaven van de Europese Unie zoals Kopenhagen of Henri-Coandă.

In de tussentijd, dat wil zeggen voordat zijn luchtvaartmaatschappij hem naar een ander vliegtuig doorverwijst, moet de passagier op de luchthaven worden gevoed en geholpen. Dit zijn rechten waartoe hij toegang heeft, ongeacht de herkomst van zijn luchtvaartmaatschappij of de locatie van zijn luchthaven.

Overbooking

Omdat u wordt gecompenseerd voor vertragingen, kunt u ook worden gecompenseerd voor overboeking. Een overboekte vlucht en een verzadigde vlucht die sommige passagiers niet vinden waar ze moeten zitten.

Overboeking is een praktijk die niet willekeurig komt, maar volgens betrouwbare gegevens die zijn vastgelegd door de luchtvaartmaatschappijen die zorgen voor de afwezigheid van sommige van hun passagiers bij het inchecken of instappen.

Passagiers die oververkochte stoelen reserveren, zijn passagiers die door hun exploitant zijn gekozen om hun stoelen te verlaten om op een andere vlucht te worden geplaatst.

Reizigers die afstand doen van hun reservering voor Air Greenland kunnen profiteren van hun situatie door schadevergoeding te eisen.

Vlucht gemist

De rechten die worden verleend aan vertraagde en geannuleerde passagiers zijn dezelfde als die welke moeten worden verdedigd wanneer hun verbinding wordt gemist.

Een passagier kan zijn vlucht alleen missen als zijn luchtvaartmaatschappij die het eerste deel van zijn verbinding met een tussenstop bedient, een aanzienlijke vertraging in de start registreert.

Gemiste verbindingen behoren tot de gevallen die de passagier het recht geven om financiële compensatie te vorderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code