Claim schadevergoeding voor uw letsel bij Atlasglobal

Atlasglobal, de tweede Turkse luchtvaartmaatschappij na Turkish Airlines, verzorgt lijn- en chartervluchten naar dertig bestemmingen, waaronder drieëntwintig bestemmingen in Europa.

Haar compensatie krijgen zonder huis te verlaten? Neem online contact op met een advocaat

Het verdedigen van uw rechten bij een luchtvaartmaatschappij is een paar complexe dingen die echte juridische tussenkomst vereisen, zodat de schade snel wordt hersteld.

Juristen wiens bevoegdheidsgebied de verdediging van slachtoffers van luchtverwondingen is, bieden hun diensten aan passagiers die zijn vertraagd en geannuleerd door hun exploitanten, inclusief de voorbereiding van het dossier en de onderhandelingen over compensatie.

Een schaal om de waarde van uw schade te bepalen:

Hier is een schaal die u kan helpen uw compensatie in minder dan 20 seconden te simuleren:

< 1500 Km => 250 €
≤ 3500 Km => 400 €
> 3500 Km => 600 €

Vul het aanvraagformulier in het Engels in

Vertraging

Als luchtconsument hebt u verschillende rechten. Het kennen van hun rechten kan de passagier helpen bij het goedmaken van elk ongemak dat hij kan ondervinden tijdens het reizen met een luchtvaartmaatschappij.

Als we het voorbeeld nemen van vluchtvertragingen die door verschillende factoren kunnen worden veroorzaakt, zijn dit ergernissen die kunnen worden verholpen. Passagiers met een vertraging van 3 uur of meer hebben recht op compensatie.

Een vergoeding ontvangen van Atlasglobal? Wetende dat deze luchtvaartmaatschappij is gevestigd in Turkije, een land dat geen lid is van de Europese Unie, alleen zijn vluchten vanaf een EU-luchthaven die voldoen aan en voldoen aan de criteria om in aanmerking te komen voor compensatie.

Geannuleerde vlucht

Vanwege de staking van de luchtverkeersleiders kunnen verschillende vluchten worden geannuleerd, inclusief uw verbinding. Het is inderdaad niet de bedoeling dat uw luchtvaartmaatschappij de verstoring van haar programma rechtvaardigt. De schade op de luchthaven valt buiten zijn controle.

Stakingen worden inderdaad gedekt door een reparatie, maar wanneer ze zich in de luchtvaartmaatschappij bevinden (staking van stewardessen, piloten, ...)

Andere gevallen van annulering kunnen ook overlast veroorzaken voor luchtpassagiers, waaronder gevallen als gevolg van storingen en storingen in vliegtuigmotoren, in de cockpit, enz. Ze geven recht op compensatie.

Overbooking

Het is schokkend om te weten dat luchtvaartmaatschappijen overboeken mogen. Deze techniek die hen helpt om hun winst op elke vlucht te vergroten, bestaat uit het overdragen van de stoelen van bepaalde passagiers (verkoop van twee tickets voor een enkele stoel).

Passagiers die het slachtoffer zijn van overboeking worden het instappen geweigerd. Er zijn inderdaad duizenden reizigers die overboekt waren, maar er toch in slaagden hun vooroordeel te gelde te maken door gebruik te maken van de wet- en regelgeving die speciaal is vastgesteld voor de bescherming van de rechten van luchtgebruikers.

Vlucht gemist

Reist u op een lijn met een tussenstop? Dit betekent dat het absoluut noodzakelijk is om op tijd op uw transitluchthaven aan te komen. Een kleine vertraging bij zijn eerste vlucht kan ertoe leiden dat hij zijn verbinding mist.

Een verbinding missen vanwege Atlasglobal? Dit betekent dat passagiers niet minder dan 4 uur op de luchthaven moeten wachten om weer door hun luchtvaartmaatschappij te worden vervoerd.

In de EU is een vertraging van 3 uur voldoende om toegang te krijgen tot de forfaitaire vergoeding.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code