Claim schadevergoeding voor uw letsel bij Azur Air

Azur Air, de Russische luchtvaartmaatschappij en dochteronderneming van UTair, heeft zich sinds de lancering geëngageerd om chartervluchten te verzorgen naar bestemmingen in Rusland en steden in Europa en Azië.

Neem contact op met een advocaat en profiteer van een bevoorrechte luisterervaring voor een snelle behandeling van uw dossier:

Zelfs als u in aanmerking komt voor een vergoeding na annulering of als u het slachtoffer bent geworden van een overboekingszaak. Dit biedt geen garantie voor uw toegang tot compensatie. U hebt inderdaad een goede beheersing van de wetten met betrekking tot de verdediging van de rechten van luchtgebruikers nodig.

Laat juridische experts dit doen in plaats van een klacht in te dienen tegen uw operator. Het zijn mensen die de wetten perfect beheersen als uw luchtvaartmaatschappij dit niet doet!

Er moet een vergoeding worden betaald aan elke passagier die is vertraagd, geannuleerd of overboekt:

De geldelijke vergoeding die AzurAir aan zijn slachtoffers moet betalen, kan variëren van € 250 tot € 600

< 1500 Km => 250 €
≤ 3500 Km => 400 €
> 3500 Km => 600 €

Vul het aanvraagformulier in het Engels in

Vertraging

We hebben allemaal verhalen gehoord over vertragingen in vluchten en hun impact op reisplannen en passagiersvakanties. Geen enkele luchtvaartmaatschappij kan de stiptheid van 100% van haar vluchten garanderen.

Luchtvaartmaatschappijen, waaronder Azur Air, worden geconfronteerd met verschillende gecompliceerde situaties die hun vluchtschema onevenwichtig kunnen maken. Er zijn mensen die kunnen worden beheerd, want er zijn mensen die niet kunnen worden gecontroleerd in het imago van klimatologische omstandigheden of problemen met betrekking tot de beveiliging van luchthavens, ...

Geannuleerde vlucht

Luchtvaartmaatschappijen annuleren elk jaar duizenden vluchten. De passagiers schreeuwen van woede na de schorsing van hun reis. Het zal echter minder stressvol voor hen zijn om zo'n ongemak te ervaren wanneer ze ontdekken dat hun zaken kunnen worden opgelost.

Geannuleerde reizigers genieten een vergoeding volgens de Europese wetgeving van een bedrag dat kan variëren van 250 euro tot 600 euro.

Hoe weet u of uw vlucht in aanmerking komt of niet voor compensatie? Door de belangrijkste oorzaken van de verstoring van de vlucht te controleren. Het mag geen winterstorm, een mist, ... of andere omstandigheden zijn die in geen geval kunnen worden beheerst door de vervoerders, inclusief de afwezigheid van luchtverkeersleiders, een onjuist spoor voor de opstijgen en landen van vliegtuigen,…

Overbooking

Boek uw vliegtuigticket, kies uw stoel, check in en print uw instapkaart, ... dat alles is niet genoeg voor de reiziger om een rustige reis aan boord te garanderen.

De grillen van het luchtvervoer besparen niemand. Men kan het slachtoffer worden van verschillende schadevergoedingen, waaronder overboeking, wat uiteraard de schuld is van de luchtvaartmaatschappij. Overboeking kan alleen worden gegenereerd als de vervoerder zijn stoelen overbelast of zijn vliegtuig op het laatste moment vervangt door een kleiner apparaat.

Passagiers die door deze praktijk worden getroffen, een commerciële techniek die bijdraagt aan het verhogen van het inkomen van exploitanten, waaronder Azur Air, hebben recht op compensatie.

Vlucht gemist

Kom je laat aan op je transitluchthaven? De passagier wordt gedwongen de terminal in te rennen in de hoop dat zijn vliegtuig nog niet op het asfalt is gereden.

Soms is het te laat om te vliegen, de passagier heeft geen andere keuze dan te wachten tot een ander vliegtuig is voorbereid en klaar om op te stijgen naar zijn bestemming. Vanaf drie uur na de initiële vertrektijd komt de vlucht in aanmerking voor compensatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code