Claim schadevergoeding voor uw letsel bij Czech Airlines

Czech Airlines, een Europese luchtvaartmaatschappij met een vloot van 20 vliegtuigen, grotendeels in handen van de Franse fabrikant Airbus.

Vertrouw uw zaak toe aan een compensatiespecialist zonder een cent te betalen bij de start:

Kies een advocaat om uw rechten te verdedigen en de best mogelijke schadevergoeding te krijgen nadat u ongemak heeft geleden door de schuld van CSA Czech Airlines? Het klinkt als een ideaal idee om herstelcompensatie te krijgen zonder je hoofd te hard te maken.

Volgens wat het de Europese wetgeving over de verdediging van de rechten van luchtgebruikers beschrijft, hebben de slachtoffers van vertraging en overboeking van vluchten recht op compensatie. Het verdedigen van dit recht kan een moeilijke, zo niet onmogelijke taak zijn voor passagiers, maar een briesje voor deze advocaten.

Een schaal om uw schade snel te beoordelen:

Raad eens hoeveel uw bedrijf u moet betalen door uw compensatie in één minuut te berekenen:

< 1500 Km => 250 €
≤ 3500 Km => 400 €
> 3500 Km => 600 €

Vul het aanvraagformulier in het Engels in

Vertraging

Is het tijd om op te stijgen en toch is het vliegtuig altijd op de grond gebleven? Het lijkt erop dat de vlucht aanzienlijk zal vertragen wanneer deze op de luchthaven van aankomst landt.

Vertragingen van 3 uur vinken een van de schadevakjes aan die aanleiding geven tot reparatie, evenals compensatie.
Voor korteafstandsvluchten wordt de compensatie geschat op 250 euro, anderzijds is de compensatie maximaal 600 euro wanneer de reisafstand meer dan 3500 km is.

Geannuleerde vlucht

Eerste vakantiedag, vertrek vanaf het vliegveld, ... en oeps! Op het mededelingenbord wordt zijn vlucht gemarkeerd als Geannuleerd.

Passagiers moesten soms zes uur of meer in de luchthavenhallen zitten voordat ze naar een ander vliegtuig werden vervoerd.

In een dergelijk geval moet de luchtvaartmaatschappij van Tsjechië niet alleen voor haar passagiers zorgen, maar ook compenseren.

Wetende dat hij recht heeft op terugbetaling na vijf uur vertraging, belet dit niet dat de passagier schadevergoeding kan eisen.

Overbooking

Een vlucht oversold door Czech Airlines? Dit kan sommige passagiers in verlegenheid brengen. Niemand accepteert zijn stoel op te geven, ook al hebben ze een ticket naast een geldige instapkaart. Soms zijn we echter verplicht om te reageren op bestellingen van onze luchtvaartmaatschappij. Een vliegtuig waarvan het aantal passagiers het aantal zitplaatsen overschrijdt, kan niet opstijgen.

De overboekte passagiers zijn degenen die uit het vliegtuig moeten stappen zodat het de lucht in kan. Deze slachtoffers kunnen doorgaans niet met een flagrante vertraging op hun bestemming aankomen en hebben dus recht op schadevergoeding.

Vlucht gemist

Een aansluitende vlucht nemen? Het was nooit een verstandige beslissing. De kosten van een non-stop vlucht zijn over het algemeen echter goedkoop in vergelijking met de prijs van een directe verbinding.

De schade als gevolg van een gemiste verbinding is echter te herstellen. De vertraging tussen de vertrektijd en de starttijd voor de vervangende vlucht bedraagt meestal meer dan drie uur, waardoor de passagier de mogelijkheid krijgt om een vergoeding te ontvangen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code