Claim schadevergoeding voor uw letsel bij Iberia

Iberia, de Spaanse luchtvaartmaatschappij op de luchthaven Adolfo Suarez Barajas van Madrid, bedient honderden bestemmingen in vijf uithoeken van de wereld. Sommige vluchten hebben soms vertraging, andere zijn geannuleerd, overboekt, ...

Laat ervaren advocaten uw rechten verdedigen

Heb je vertraging opgelopen en ben je op zoek naar compensatie? Dit is inderdaad uw minimumrecht. Het Europees Parlement steunt u en zijn consumentenwetgeving beschermt u wanneer uw luchtvaartmaatschappij zijn reistijden niet respecteert, die uiteraard op uw vliegticket zijn aangegeven.

Wilt u uw schadeclaimbestand samenstellen en alleen met uw exploitant worden geconfronteerd? Weet dat je uiteindelijk alles verliest, omdat het bedrijf niet zo snel op je verzoek reageert als je dacht.

De belangen van passagiers verdedigen met hun operator? het is nu de missie van bepaalde ondernemingen die bestaan uit juridische deskundigen met aanzienlijke ervaring op dit gebied. En nog belangrijker, deze startups hebben alleen uw toestemming nodig om de nodige juridische procedures te starten die leiden tot het herstel van uw rechten.

Welke compensatie moet de passagier ondervinden van een vertraging of overboeking?

Het bedrag van de vergoeding dat overeenkomt met het geleden ongemak is:

< 1500 Km => 250 €
≤ 3500 Km => 400 €
> 3500 Km => 600 €

Vul het aanvraagformulier in het Engels in

Vertraging

Uw vlucht met Iberia werd 3 uur vertraagd? U hebt daarom recht op een vergoeding! De voorschriften inzake de bescherming van consumentenrechten (in 2004 van kracht geworden) geven duidelijk uw rechten aan in het geval dat u vertraging oploopt door uw Spaanse luchtvaartmaatschappij.

U hebt maximaal twee jaar om uw compensatie te claimen, met name in verband met vertragingen op uw vluchten die bij de nationale luchtvaartmaatschappij zijn geboekt.

Geannuleerde vlucht

Na het annuleren van uw vlucht, vraagt de nationale luchtvaartmaatschappij u om contact op te nemen met de klantenservice om een terugbetaling van uw vliegticket aan te vragen en uw geschil te regelen.

Wist je echter dat als je reis aan boord mislukt, je meer verdient dan een ticketteruggave? Volgens de Europese verordening CE 261/2004 heeft u de mogelijkheid om een aanvullende schadevergoeding te eisen van minimaal 250 euro.

Overbooking

Volgens onderzoeken van luchtvervoersdeskundigen verschijnt tussen de 5% en 10% van de reizigers niet op de luchthaven op de dag van de vlucht. Dit is de reden waarom de luchtvaartmaatschappijen, waaronder Iberia, overboeken, dat ze meer tickets verkopen dan de draagkracht van het vliegtuig. Het lijkt misschien verrassend, maar het reageert eenvoudig op een economische logica.

In geval van overboeking verzoekt de vervoerder bepaalde reizigers hun stoel te verlaten in ruil voor een geldsom. Dit is echter niet voldoende. Om het ongemak te verhelpen, is de Spaanse exploitant verplicht om de gewonde passagiers een aanvullende vergoeding te bieden.

Vlucht gemist

Reist u met een luchtvaartmaatschappij inclusief een tussenstop, bediend door twee verschillende luchtvaartmaatschappijen? Passagiers kunnen mogelijk niet in staat zijn om aan boord van hun tweede vlucht te gaan vanwege de late aankomst van hun eerste vliegtuig. We noemen dit een gemiste wedstrijd. Het geeft ook recht op schadevergoeding.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code