Claim schadevergoeding voor uw letsel bij JetBlue Airways

JetBlue Airways, een van de weinige luchtvaartmaatschappijen die goedkope vluchten aanbieden. Met zijn gigantische vloot die uit 247 vliegtuigen bestaat. Het verbindt zijn zes hubs met meer dan honderdvijftig bestemmingen in de vijf uithoeken van de wereld.

Een juridisch expert om uw belangen te verdedigen? Neem in vier klikken contact met hem op:

Het verdedigen van de rechten van slachtoffers is hun taak, het verkrijgen van compensatie voor hun winst is hun missie. Met slechts een paar klikken kunt u contact opnemen met advocaten die de nodige maatregelen kunnen nemen om uw geschil met JetBlue op te lossen.

Het verdedigen van de belangen van consumenten staat centraal. Neem contact met hen op door dit formulier in te vullen.

Bereken uw compensatie met behulp van een schaal:

Deze schaal helpt passagiers om snel de vergoeding te berekenen waarop zij recht hebben om hun ongemak te herstellen

< 1500 Km => 250 €
≤ 3500 Km => 400 €
> 3500 Km => 600 €

Vul het aanvraagformulier in het Engels in

Vertraging

Om passagiers te compenseren als de vlucht te laat aankomt? Het bestaat echter, de verordening 261 / 2004CE, die is opgesteld met het doel de rechten van luchtgebruikers te dekken en te verdedigen in het geval er schade is ontstaan vóór het opstijgen van hun vlucht.

De huidige Europese wetgeving voorziet in compensatie voor passagiers die vliegen op luchtvaartmaatschappijen waarvan de vertrek- / aankomsttijden niet overeenkomen met die vermeld op hun reisbiljet.

Garanties worden aan reizigers toegekend wanneer een buitensporige vertraging de oorzaak is van hun ongemak. Slachtoffers hebben de mogelijkheid schadevergoeding te vorderen voor een bedrag dat niet vast is, maar dat varieert naargelang de aard van hun diefstal (korte, middellange of lange afstand).

Geannuleerde vlucht

JetBlue-vliegtuig genageld aan de grond, de vlucht is daarom geannuleerd. Deze pijnlijke situatie wordt dagelijks geconfronteerd met meer dan tweeduizend passagiers. Het is echter toch te repareren.

Om een vergoeding te ontvangen, moeten we eerst vaststellen of de vertraging is opgetreden vanaf een luchthaven in een land dat deel uitmaakt van de Europese Unie. In het geval van een geannuleerde vlucht, bevelen de huidige Europese regelgeving EU-luchtvaartmaatschappijen of exploitanten die buiten het oude continent zijn gevestigd, inclusief JetBlue, aan hun passagiers schadevergoeding te betalen op voorwaarde dat de betrokken vlucht is gepland vanaf een stad in Europa.

Overbooking

Passagier weigerde instappen, maar zijn zitplaatsreservering is al bevestigd door zijn operator? Dit is geen mysterieus fenomeen, overboeking treft tegenwoordig een groot deel van de reizigers.

Miljoenen passagiers hebben dergelijke ergernis ervaren. Een aanzienlijk deel van de slachtoffers wist echter niet dat deze schade te herstellen is.

Europese luchtvaartmaatschappijen die overboeking toepassen, moeten een vergoeding betalen ten voordele van hun slachtoffer. Aan de andere kant worden Afrikaanse, Aziatische of Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen zoals JetBlue ook geacht deze verordening te respecteren, die verband houdt met de bescherming van de rechten van luchtreizigers, maar onder één voorwaarde, namelijk:

- Alleen vluchten die vertrekken vanaf een Europese luchthaven die in aanmerking komen voor reparatie.

Vlucht gemist

Uw rechten in geval van een gemiste transitvlucht? U hebt dezelfde rechten als reizigers die zijn geannuleerd of vertraagd door hun luchtvaartmaatschappijen.

In het geval van een gemiste verbinding is het de vervoerder die de eerste dienst levert om voor de passagiers te zorgen en hen een vervangende vlucht aan te bieden. Het kan echter meer dan drie uur duren, daarom komt dit geval in aanmerking voor reparatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code