Claim schadevergoeding voor uw letsel bij Level

Level, de luchtvaartmaatschappij op El Prat Airport in Barcelona (Spanje), heeft een vloot van negen vliegtuigen met vluchten naar tien bestemmingen in Europa.

Slachtoffer van een luchtblessure? Bel een advocaat om een vergoeding te krijgen

Is uw vlucht met Level vertraagd? Hoe kunnen we de situatie beheren? Een dergelijk ongemak kan inderdaad worden verholpen. Verordening 261/2004 bepaalt dat elk van de passagiers die het slachtoffer zijn van vertragingen en overboekingen de mogelijkheid hebben om compensatie te ontvangen. Echter. Het claimen van een vergoeding is een procedure die alleen kan worden uitgevoerd door mensen die de wet kennen en meestal tussen de regels door kunnen lezen.

Op deze site kunt u binnen 1 minuut contact opnemen met een juridisch expert om te informeren naar uw situatie en of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

Komt uw vlucht in aanmerking voor compensatie? Ontdek hoeveel Level u verschuldigd is:

Bereken via deze schaal uw hersteltoeslag:

< 1500 Km => 250 €
≤ 3500 Km => 400 €
> 3500 Km => 600 €

Vul het aanvraagformulier in het Engels in

Vertraging

op de hoogte worden gesteld door het Level van de luchtvaartmaatschappij in geval van een onvoorziene wijziging van de vertrektijden? Het verandert niets als de passagier op het laatste moment op de hoogte wordt gebracht van deze wijziging.

Als een luchtvaartmaatschappij heeft besloten om de starttijden van haar vluchten te wijzigen en haar passagiers niet slechts één of twee dagen van tevoren op de hoogte zijn gebracht, hebben ze het recht om schadevergoeding te eisen van hun luchtvaartmaatschappij.

Om van de betaling van een vergoeding te worden vrijgesteld, moet een luchtvaartmaatschappij haar passagiers 14 dagen van tevoren op de hoogte brengen van elke wijziging in de dienstregelingen, anders wordt de vlucht als vertraagd beschouwd en heeft ze recht op een vergoeding.

Geannuleerde vlucht

Het aantal geannuleerde vluchten blijft elk jaar toenemen. Om verschillende redenen kan de start van uw Level -vlucht worden opgeschort: verzadiging van het luchtverkeer, onderhoudswerkzaamheden op de luchthaven, technische problemen in het vliegtuig, ... U kunt via een eenvoudige online tool controleren of uw verbinding voldoet aan de voorwaarden om in aanmerking te komen voor reparatie. Advocaten kunnen vervolgens uw reisgegevens analyseren om u te informeren over welke vergoeding u kunt claimen.

Overbooking

Bij het kopen van een vliegticket denkt de passagier aan niets anders dan aankomen op zijn bestemming. Duizenden passagiers op de luchthaven zijn verrast om instapweigering te weigeren vanwege overboeking.

Overboeking kan uw reis verpesten. Deze praktijk is niet illegaal, maar gelukkig is het te herstellen. Slechts weinig luchtvaartmaatschappijen informeren passagiers over hun volledige rechten, waaronder het recht op compensatie in geval van overboeking.

Door te reizen met een luchtvaartmaatschappij die buiten de EU is gevestigd maar vanuit een EU-land vertrekt, houdt u uw kansen op toegang tot compensatie door uw vliegtuig te verlaten vanwege het oververkochte van uw stoel.

Vlucht gemist

Een verbinding missen betekent een vakantiedag missen, een dagboeking in het hotel verliezen, een medische afspraak of een sollicitatiegesprek missen, ...

Uw luchtvaartmaatschappij heeft zojuist aangekondigd dat uw vlucht laat zal vertrekken terwijl u verplicht bent op tijd aan te komen om uw verbinding te nemen? Je kunt je laatste vliegtuig bijna niet vangen, maar houd er rekening mee dat dit kan worden opgelost. U kunt direct na uw aankomst schadevergoeding eisen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code