Claim schadevergoeding voor uw letsel bij Rossiya Airlines

Rossiya, wiens operationele vloot uit 64 vliegtuigen bestaat, is een Russische luchtvaartmaatschappij die meer dan tachtig bestemmingen bedient, waarvan de meeste zich op het Europese continent bevinden.

Slachtoffer van morele ergernis? Neem binnen twee minuten contact op met een juridisch expert:

Juristen bieden een online juridische ondersteuning, inclusief het aanmaken van een klachtdossier en de verdediging van het slachtoffer in de rechtbank.

Het aangaan van een procedure die op lange termijn niet kan worden beheerst, is niet de optimale keuze om iemands belangen te verdedigen en de schade te herstellen die de oorzaak was van de onderbreking van de reis. Het proces kan lang duren en de resultaten zijn over het algemeen teleurstellend.

Het inhuren van een advocaat om zijn zaak te behandelen is de beste beslissing die hij kan nemen voor de passagier om een snelle en efficiënte afhandeling van zijn claim te garanderen.

Hoe wordt de schadevergoeding bepaald na niet-geldelijke schade?

Afhankelijk van de afstand van uw route, kunt u uw compensatie berekenen:

< 1500 Km => 250 €
≤ 3500 Km => 400 €
> 3500 Km => 600 €

Vul het aanvraagformulier in het Engels in

Vertraging

Vluchten uitgevoerd door Rossiya Airlines waarvan de schema's op het laatste moment zijn gewijzigd, kunnen worden gecompenseerd. Er moet echter worden gecontroleerd of de vertraging de oorzaak is van een motorprobleem, slecht weer of verzadiging op de luchthaven, ...

Grofweg zijn vertragingen veroorzaakt door interne omstandigheden (waarvoor de luchtvaartmaatschappij verantwoordelijk is) te compenseren. In ruil daarvoor kunnen vluchtverstoringen die het gevolg zijn van slecht weer, congestie of onderhoudsproblemen op de luchthaven, enz., Die schade toebrengen aan luchtpassagiers, worden hersteld.

Geannuleerde vlucht

Afgezien van de Europese wet "261 / 2004CE" tot vaststelling van gemeenschappelijke regels voor de compensatie van luchtgebruikers van wie de te nemen vlucht is geannuleerd, verplicht geen enkele andere verordening luchtvaartmaatschappijen om hun passagiers te compenseren wanneer hun vliegtuig aan de grond blijft .

Het is belangrijk om te begrijpen dat niet alle vluchten van Rossiya Airlines compensabel zijn. Geen compensatie of vereist als de betreffende vlucht is opgestegen vanaf een luchthaven die geen deel uitmaakt van de luchthavens van de EU omdat Rossiya een luchtvaartmaatschappij is van een land dat geen lid is van de Europese Unie, of bijvoorbeeld als de luchtvaartmaatschappij slaagt erin om binnen een uur een andere vlucht te organiseren, ... Geannuleerde vluchten geven toegang tot compensatie op voorwaarde dat de cumulatieve vertraging op de vervangende vlucht meer dan drie uur bedraagt.

Overbooking

Word je uit je Rossiya-vliegtuig geschopt, ook al heb je een vliegticket en een instapkaart? Het is een fenomeen dat je vreemd lijkt, maar weet dat het bestaat! Deze situatie leidt tot niet-geldelijke schade die moet worden hersteld.

Wanneer uw bedrijf u om een dergelijke reden weigert, weet dan dat het als een moreel ongemak wordt beschouwd dat het verdient te worden gerepareerd.

Om u aan te moedigen uit het vliegtuig te stappen en te wachten tot het volgende vliegtuig klaar is om naar uw bestemming te vertrekken, belooft de luchtvaartmaatschappij u belangrijke diensten te verlenen zonder een enkele euro te betalen. Inderdaad, weinigen wat uw operator u ook aanbiedt om van stoel te wisselen, het is niet voldoende, u moet een forfaitaire schadevergoeding eisen zodat uw geschil volledig is opgelost.

Vlucht gemist

Passagiers die hun aansluitende vlucht missen, wachten doorgaans vijf tot acht uur om aan boord van een andere vlucht te gaan en naar hun bestemming te vliegen.

In de Europese Unie worden luchtgebruikers gecompenseerd wanneer een aanzienlijke vertraging de oorzaak is van hun ongemak.

Schade die is ontstaan als gevolg van gemiste verbindingen kan worden gecompenseerd. Dit is veilig wanneer u reist met een luchtvaartmaatschappij uit de Europese Unie, inclusief Air France. Aan de andere kant, als de luchtvaartmaatschappij die dit ongemak veroorzaakt niet Europees is, moet aan slechts één voorwaarde zijn voldaan om in aanmerking te komen voor reparatie: de vertrekvlucht moet worden gepland vanaf een luchthaven van een lidstaat van de EU.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code