Claim schadevergoeding voor uw letsel bij Tarom

Tarom, de belangrijkste luchtvaartmaatschappij in het land van Roemenië, is een van de belangrijkste luchtvaartmaatschappijen in Oost-Europa. Het dient een luchtnetwerk van honderd acht bestemmingen en een vloot van dertig vliegtuigen.

Juristen staan 24 uur per dag voor u klaar

Advocaten kunnen altijd ten dienste van de slachtoffers staan, ook voor de passagiers die door hun luchtvaartmaatschappijen vertraging hebben opgelopen, geannuleerd of zelfs overboekt. Hun doel is niet alleen om de passagier te helpen bij het samenstellen van zijn dossier, maar om het volledig te vervangen in de nodige procedures en procedures voor het claimen van zijn rechten.

Contact opnemen met een advocaat kan nu binnen een minuut worden gedaan. Het invullen van een eenvoudig formulier is voldoende om hem zijn gegevens te sturen die helpen bij het maken van zijn bestand.

Niets is eenvoudiger dan het berekenen van de vergoeding:

Restauratieve compensatie wordt berekend volgens een precieze schaal, die als volgt is:

< 1500 Km => 250 €
≤ 3500 Km => 400 €
> 3500 Km => 600 €

Vul het aanvraagformulier in het Engels in

Vertraging

Vertragingen in vluchten uitgevoerd door de Roemeense luchtvaartmaatschappij Tarom? Het is inderdaad een integraal onderdeel van vliegreizen.

Verschillende factoren kunnen de oorzaak zijn van de vertraging die optreedt wanneer de vlucht landt. Vertragingen kunnen echter soms worden uitgeschakeld en moeten in dit geval worden gerepareerd.

Om deze schade aan te pakken en de impact en negatieve gevolgen ervan voor luchtpassagiers te beperken, heeft de Europese Commissie een wet (261/2004) opgesteld die passagiers in staat stelt schadevergoeding te eisen telkens wanneer hun vlucht wordt vertraagd door hun transporteur. Vanzelfsprekend moet het enkele uren te laat zijn (3 uur) voordat het wordt beschouwd als een ongemak dat recht geeft op een vergoeding.

Geannuleerde vlucht

Wanneer een Tarom-vlucht wordt geannuleerd, bevinden alle passagiers zich in een onaangename situatie op de luchthaven. Er zijn mensen die gedwongen worden om de nacht door te brengen op de luchthaven, maar hun luchtvaartmaatschappij moet hen een gratis nacht aanbieden in een hotel dicht bij hun vertrekpunt.

In elk geval worden de rechten van passagiers behouden en verdedigd door een officiële wet die is vastgesteld door de Europese Commissie en waarin de rechten van consumenten in de Europese Unie zijn vastgelegd en bepaald, inclusief passagiers die als luchtconsumenten worden beschouwd.

Tarom vlucht opgeschort? Bevestig gewoon als dit niet te wijten was aan overmacht, dan kunt u op elk moment aanspraak maken op schadevergoeding.

Overbooking

Velen van ons geloven dat overboeking verboden of illegaal is, terwijl het tegenovergestelde het geval is. Luchtvaartmaatschappijen hebben het recht om een deel van hun stoelen te doorverkopen (geschat op 15% van de stoelen van het vliegtuig). Inderdaad, deze praktijk heeft altijd voor controverse gezorgd, en vooral frustratie onder passagiers op voorwaarde dat het ongemak voor hen veroorzaakt.

Overboekte passagiers zijn passagiers die zijn opgesloten en vertraagd door hun exploitant. In de Europese Unie is het anders, passagiers kunnen van hun schade een bron van inkomsten maken. De ongemakken inclusief overboeking zijn te herstellen.

Vlucht gemist

Een wedstrijd missen? Wanneer dit gebeurt, kunnen passagiers niets anders doen dan op de luchthaven zitten wachten op een ander vliegtuig dat klaar is om op te stijgen naar hun bestemming.

Aangezien het ongemak dat wordt veroorzaakt door het lijden van dergelijke schade, wat alleen de reden is voor een vertraging die wordt weergegeven op de oorspronkelijke vlucht, is het de luchtvaartmaatschappij die haar heeft bediend om de passagiers op de luchthaven te compenseren.

U komt alleen in aanmerking voor compensatie als de cumulatieve vertraging bij aankomst meer dan drie uur bedraagt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code