TT Line-schepen worden dagelijks door passagiers gebruikt om de Baltische Zee over te steken

De Duitse particuliere groep die tal van maritieme diensten exploiteert tussen de verschillende kuststeden in Duitsland en de havensteden in het zuiden van Zweden.

Geboren in 1962 en gevestigd in Hamburg, biedt het bedrijf zijn enorme klantenkring een vloot bestaande uit zeven schepen die actief zijn in de Oostzee (Nils Holgersson, Peter Pan, Robin Hood, Nils Dacke, Tom Sawyer, Huckleberry Finn en Marco Polo .

TT-Line is geen eenvoudig bedrijf dat expedities en overtochten verzorgt, maar een echte medewerker die bijdraagt ​​aan de toeristische promotie van het Scandinavische land en het land van Oost-Europa (Polgne). Hij heeft de prestigieuze Lucia-prijs al gewonnen omdat hij aanzienlijk heeft bijgedragen aan de toename van het aantal Duitse toeristen dat Zweedse bestemmingen bezoekt.

De Duitse luchtvaartmaatschappij was een van de weinige die zich verbonden aan rederijen door milieuvriendelijke schepen en boten te exploiteren.

Met tot zeventien routes die dagelijks worden gebruikt, zet TT Line zijn schepen dagelijks uit de Baltische Zee in om de belangrijkste havens van het West-Europese land te verbinden met Trelleborg, de zuidelijkste stad van Zweden. Het biedt ook snelle verbindingen naar Polen.

Elk jaar reist het Duitse bedrijf bijna twee miljoen en vijfhonderdduizend passagiers aan boord van schepen die hen het beste comfort bieden en tegelijkertijd voldoen aan de verschillende geldende veiligheidseisen.

Een efficiënte after-sales service, toegankelijk 7/7

De medewerkers die verantwoordelijk zijn voor klantenondersteuning bij TT Line beschikken over de nodige vaardigheden, waardoor de klantenservice van het bedrijf een echte oplossing is waarmee ze de ontevredenheid kunnen beheren van klanten die het slachtoffer zijn van schade die kan worden veroorzaakt door problemen en situaties die slecht worden gecontroleerd door het bedrijf.

(ontbrekende service, mishandeling van de klant, enz.), of simpelweg door onvoorziene gebeurtenissen, waaronder vertragingen bij overtochten veroorzaakt door verstoring van vertrektijden als gevolg van problemen met de rederij of soms situaties die buiten van zijn controle zoals de verslechtering van weersomstandigheden.

Het verlies of de beschadiging van bagage is ook een bron van ongemak voor passagiers die de geplande routes van TT Line gebruiken en hen dwingen een klacht in te dienen door een financiële compensatie te claimen.

Volgens de reacties en meningen van de overgrote meerderheid van de reizigers die de schepen van het Europese bedrijf al hebben ingenomen, toonden ze grote voldoening. Aangezien de fout echter een menselijke fout is, kan een minderheid van klanten om meerdere redenen last hebben van vóór, tijdens of na de aankomst van hun boot (verloren bagage, geannuleerde reis of late aankomst van de boot, …).

Een rederij die erin geslaagd is om zijn plaats onder de leiders op zijn werkterrein te behouden, heeft ongetwijfeld een team dat zich inzet voor een efficiënte after-sales service die kan bijdragen aan de oplossing van verschillende problemen en geschillen tussen de vervoerder en reizigers.

TT Line gebruikt verschillende contactmiddelen en hulpmiddelen om het contact tussen de twee partijen te vergemakkelijken. 75% van de interacties met de klantenservice van dit bedrijf worden elektronisch afgehandeld (klachten ingediend en verzonden per e-mail (last@ttline.com) of via het contactformulier op haar website.

De assistenten en accountmanagers van dit bedrijf staan ​​klaar om uw klachten telefonisch te ontvangen. Het nummer +49.0.450.280.181 is beschikbaar op werkdagen en uren (van 08.00 tot 18.00 uur).

2 thoughts on “TT Line

  1. Ongelooflijk vieze cabine , personeel in het restaurant en in de shop die mijn man agressief benaderd omdat hij geen mondkapje kan dragen, hij heeft maar 1 goed werkende long. Waardeloos, respectloos … niet eens humaan te noemen . Een hond word nog beter behandeld

  2. Is het mogelijk om de datum van 7 juni te verplaatsen naar September dan zal de corona wat milder zijn geworden. We hebben een overtocht staan al sinds 25 Mei 2020 met de NilsHolgersson die toen naar 7 Juni is gegaan papieren hiervan hebben we niet D-reizen is niet meer kan dit nog verplaatst worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *