Claim schadevergoeding voor uw letsel bij Turkish Airlines

Turkish Airlines is een van de luchtvaartmaatschappijen die de grootste vloten van commerciële vliegtuigen ter wereld bedienen. Het voert elk jaar duizenden vluchten uit naar ongeveer 100 luchthavens vanuit de vier hubs Atatürk, Esenboğa, Sabiha en Antalya.

Hoewel het een acceptabel stiptheidspercentage heeft, kan de Turkse luchtvaartmaatschappij vertragingen op zijn routes niet vermijden.

Juridische experts brengen uw weg naar restitutie in kaart

In plaats van veel tijd en geld te verspillen door elke keer naar het gerechtsgebouw te gaan om uw belangen te verdedigen of een budget toe te wijzen om de kosten te betalen van een advocaat die uw dossier behandelt, kunt u gratis een advocaat raadplegen. Jurist online, informeer hem over uw zaak dan heeft u de mogelijkheid om hem uw reisgegevens te sturen zodat hij uw schade kan verwerken en het bedrag dat de reparatie repareert kan beoordelen.

Ervaren advocaten bieden aan om u gratis te verdedigen totdat uw vergoeding is betaald, door een commissie van 30% inclusief belasting af te trekken van het totale verkregen bedrag.

Hoe kunnen we het bedrag bepalen dat zijn verlies herstelt?

U hoeft alleen de schaal (hieronder) te gebruiken om uw ongemak zelf te kunnen beoordelen

< 1500 Km => 250 €
≤ 3500 Km => 400 €
> 3500 Km => 600 €

Vul het aanvraagformulier in het Engels in

Vertraging

Wanneer u op de luchthaven aankomt en naar de displaypanelen kijkt, worden alle vluchten op tijd weergegeven, behalve uw vlucht waarvan het vertrek enkele uren is vertraagd. Dit ongemak kan het gevolg zijn van een staking door piloten / cabinepersoneel of luchtverkeersleiders, een mechanisch probleem met het vliegtuig dat zijn start verstoort, enz.

Passagiers kunnen ingrijpen na deze schade door een vergoeding aan te vragen. Volgens de tekst van de wet op de bescherming van luchtreizigers die aldus een vergoeding voor hun uitkering kunnen ontvangen, die moet worden betaald en afgerekend door hun exploitant.

Geannuleerde vlucht

"Uw vlucht tussen Parijs en Istanbul is geannuleerd" Dit bericht op het billboard op de luchthaven is genoeg om van uw reis een nachtmerrie te maken. De situatie kan nog ernstiger zijn wanneer u tot de volgende dag moet wachten om een nieuwe vlucht te nemen.

Luchtvaartmaatschappijen zoals Turkish Airlines kunnen zich op overmacht beroepen, zodat zij worden vrijgesteld van elke verplichting om passagiers schadevergoeding te betalen.

Simpel gezegd, moet u de voorwaarden controleren die tot deze schade leiden, omdat er een substantiële vergoeding wordt verstrekt voor uw uitkering als slachtoffer van een ongemak dat op uw vlucht is geregistreerd.

Overbooking

Een luchtvaartmaatschappij waarvan Turkish Airlines u het verzoek moet weigeren om een vliegticket te reserveren als de stoelen van het vliegtuig al bezet zijn. Het is echter binnen deze logica dat luchtvaartmaatschappijen overboeking kunnen voorkomen. Dit vooroordeel dat u verhindert te reizen zoals u lang geleden had gepland.

Vandaag kijken luchtvaartmaatschappijen naar alle kosten om de bezetting van hun stoelen te verbeteren. Ze anticiperen nog steeds op de afwezigheid van sommige passagiers op hun vlucht, en daarom boeken ze overboeking.

Miljoenen passagiers werden gedwongen tot dit ongemak. Slechts een minderheid weet echter al dat hij onder een schadevergoeding valt.

Vlucht gemist

Passagiers op vluchten met aansluitende vluchten zijn altijd bang dat hun eerste vliegtuig niet op tijd zal opstijgen, omdat dit hen kan beletten hun reis voort te zetten met hun tweede operator die zonder hen kan opstijgen in geval van buitensporige vertraging bij aankomst.

Nadat hij zijn aansluiting heeft gemist, moet de passagier eerst controleren of het geen uitzonderlijke omstandigheid is om aanspraak te kunnen maken op een schadevergoeding van de maatschappij die het ongemak heeft veroorzaakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code