Claim schadevergoeding voor uw letsel bij Wizzair

Wizzair is een luchtvaartmaatschappij die officieel zijn diensten lanceert in september 2003. Van Hongaarse afkomst, het heeft een hub op de luchthaven van Belgrado en veertien andere bases op verschillende luchthavens in Europa, waaronder een op de internationale luchthaven van Kiev.

Met deze operator kan elke vertraging worden omgezet in een vergoeding. Overboekte vluchten geven u ook recht op een vergoeding. Om zijn rechten te doen gelden, heeft het slachtoffer echter een ervaren persoon nodig om te worden begeleid en om hem te begeleiden bij zijn klachtenprocedure.

Advocaten klaar om te vechten om je te verdedigen

Advocatenkantoren zijn opgericht met één doel, namelijk het verdedigen van de rechten van slachtoffers. Duizenden vertraagde en overboekte passagiers zijn betrokken bij deze startups door hen het groene licht te geven om hen te verdedigen en hen de beste oplossingen te bieden om schadevergoeding te krijgen.

Om te kunnen beginnen met het proces van het claimen van hun rechten, moeten deze juridische experts alleen de contactgegevens hebben van de reizigers die door de schade zijn getroffen om hen tenminste te kunnen informeren over hun geschiktheid of hun ongeschiktheid voor compensatie.

Hoeveel kan zijn compensatie hem betalen?

Dit wordt alleen berekend op basis van de kilometerstand van de vlucht:

< 1500 Km => 250 €
≤ 3500 Km => 400 €
> 3500 Km => 600 €

Vul het aanvraagformulier in het Engels in

Vertraging

Uw vlucht is vertraagd? Dit is genoeg om het gemopper aan jou en aan alle passagiers die je vergezellen per vliegtuig te veroorzaken.

Of uw bedrijf nu geconfronteerd wordt met technische defecten of een staking aan boord heeft, ... als passagier hoeft u zich geen zorgen te maken over wat er gebeurt met uw Wizzair-vervoerder, maar over uw reis en uw vakanties die kunnen worden verknoeid door late aankomst op uw bestemming.

Een luchtvaartmaatschappij mag in geen geval een vertraging formaliseren, tenzij zich op de luchthaven buitengewone omstandigheden voordoen op de dag van de vlucht, zoals ongunstige weersomstandigheden of de staking van luchtverkeersleiders.

Vlucht geannuleerd op het laatste moment

Als u weet dat uw vlucht minder dan twee weken eerder is geannuleerd, heeft u recht op 250 euro aan compensatie door te reizen met een verbinding van een reis van minder dan 1500 km. De hoogte van uw compensatie wordt steeds interessanter wanneer u op lange-afstandslijnen reist.

Deze compensatie houdt geen verband met wat u toekomt aan de luchthaven in geval van een gevaar veroorzaakt door de vervoerder van wie de vlucht geannuleerd is (omleiding naar een andere vlucht + voedsel + accommodatie).

Overbooking

Om een ​​hoog opvullingspercentage van elk van hun vluchten te waarborgen, kunnen de luchtvaartmaatschappijen de verkoop van extra tickets overboeken of overboeken, waarvan het totale aantal de beschikbare zitplaatsen in de cabines overschrijdt.

De behandeling en assistentie die u ontvangt op de luchthaven heeft niets te maken met uw rechten op grond van artikel 12 van de Europese verordening. U komt in aanmerking voor een schadevergoeding van enkele honderden euro's. In feite is het de afstand die uw vliegtuig aflegt die het bedrag dat u kunt claimen, kan bepalen.

Vlucht gemist

In de luchtvaartmaatschappij kunnen verschillende situaties leiden tot financiële compensatie. Onder zijn situaties zijn de mislukte wedstrijden.

Corresponderende vluchten worden ook gedekt door een financiële compensatie. Vanwege hun late aankomst missen veel passagiers hun tussenstop, daarom zijn ze gedwongen enkele uren op de luchthaven te blijven voordat ze naar een andere verbinding worden omgeleid.

In het geval van een gemiste connectie met Wizzair wordt een claim voor compensatie mogelijk door drie uur te laat aan te komen op de luchthaven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code